YEP INFO PAKET #114 - Iskoristi mogućnosti!


Za Klubove za traženje posla

11.04.2016


U ovom broju možete naći mogućnosti za:

RAZVOJ VJEŠTINA: 5, KONKURSI: 6, PRAKSA: 1, STIPENDIRANJE: 6, GRANTOVI: 1,


Otvorene prijave za Jean Monnet ljetnu školu u Osijeku

Ljetna škola Jean Monnet biće održana na Pravnom fakultetu u Osijeku od 24. do 27. avgusta 2016. godine. Cilj programa je da prenese znanje i informacije o različitim aspektima procesnog prava ( građanskog, kriminalnog i administrativnog). Škola je namijenjena visoko motivisanim studentima master i doktorskih studija i mladim profesionalcima koji razumiju punu složenost procesnog prava (Pravosudni sistem EU, Parnični postupak u EU, Krivični postupak u EU i Upravni postupak u EU). Učešće na ljetnoj školi je besplatno za sve učesnike. Putni troškovi padaju na teret učesnika. Studenti koji budu prisustvovali svim predavanjima dobiće sertifikat o učešću, dok će onima koji se odluče da polažu završni ispit biti dodijeljen sertifikat sa 3 ECTS boda. Rok za prijavu je 15. maj 2016. godine. Imena polaznika biće objavljena do 15. juna.Pročitaj više...
Objavio: Dragan Dragojević

Ljetna škola Jožef Antal u Budimpešti

U glavnom gradu Mađarske, Budimpeši, u periodu od 04. do 15. jula 2016. godine biće održana Ljetna škola Jožef Antal  (Antall József Summer School), u organizaciji istoimenog  centra. Prijaviti se mogu studenti master i doktorskih studija, kao i mladi istraživači  starosti od 21 do 35 godina. Istorija, ekonomija, energetika, inovacije, kultura i turizam, saradnja u domenu  spoljne i bezbjednosne politike u regionu Centralne Evrope, samo su neke od tema koje će biti predmet predavanja, radionica, debata i okruglog stola tokom ovog dvonedjeljnog edukativnog programa. Krajnji rok za prijave je 06. maj 2016. godine. Više informacija o načinu  apliciranja i stipendijama se može pronaći na sajtu: www.ajsummerschool.com .Pročitaj više...
Objavio: Dragan Dragojević

Edukativni program - Centar za mlade INPUT

Centar za mlade INPUT u mjesecu aprilu,maju i junu organizuje  "Edukativni program" Mjesec april nije šala mjesec znanja, edukacija, veselja i druženja u Centru za mlade INPUT" . Pozivamo sve zainterovane da se prijave na proljetne edukacije, druženja i još mnogo toga.

Iz bogatog programa u aprilu izdvajamo:

– Škola stranih jezika ( Engleski jezik, Njemački jezik, Turski jezik, Francuski jezik )

– Škola IT ( Osnove programiranja za djecu i odrasle, Grafički dizajn, Web dizajn…)

– Kurs kaligrafije

– Kurs fotografije

– Dramska radionica

– Instruktivna nastava za sve

i još mnogo toga interesantnog u Centru za mlade INPUT

Prijave traju do 17. aprila, a da biste se prijavili potrebno je popuniti aplikacioni obrazac koji se nalazi na ovom linku:http://goo.gl/forms/gVyvMc5VrI

Centar za mlade INPUT se nalazi na adresi Mokušnice 10, Zenica u blizini zgrade "Izgradnje". Datumi i termini održavanja će biti naknadno dogovoreni u dogovoru sa prijavljenim kandidatima

Ukoliko imate dodatnih pitanja, javite nam se na kontakt tel; 061/441-279;  e-mail adresu: info@inputcentar.com; facebook stranicu https://www.facebook.com/udruzenje.input/ ili web stranici: www.inputcentar.com

 Objavio: Admininistrator Admin

Poziv za prijave na trening Poduzetništvo mladih

SHL & Networks: Poziv za prijave na trening Poduzetništvo mladih 

# Često razmišljaš drugačije od ostalih o pojavama koje te okružuju?

# Zanima te poduzetništvo i imaš ideju za pokretanje vlastitog biznisa?

# Htio/la bi vidjeti kako realizacija biznis ideje izgleda u stvarnosti?

# Voliš učiti i sarađivati sa različitim ljudima u poticajnom okruženju?

Sve ovo se odnosi na tebe? Odlično, SHL i Networks traže baš takvog/takvu!

Prijavi se za pilot trening Poduzetništvo mladih kojeg Fondacija Schüler Helfen Leben organizuje u partnerstvu sa biznis centrom Networks u periodu od 22.04.2016. do 24.04.2016. u Sarajevu.

Trening je namijenjen mladima iz manjih gradova u Bosni i Hercegovini uzrasta od 16 do 21 godinu koji imaju ideju i visoku motivaciju za pokretanje vlastitog biznisa. Cilj treninga je demistifikovanje procesa pretvaranja poduzetničke ideje u realnost. Trening je rezultat zaključaka SHL Eventa „100 mladih – 100 ideja“ iz decembra 2015. godine na kojem su mladi iskazali interes za edukaciju u ovoj oblasti.

Kroz interaktivne radionice, diskusije, studije slučaja te razgovor sa mladim poduzetnicima koji već imaju iskustva u ovom polju upoznat ćeš se sa koracima koji su uobičajeni u pokretanju poduzetničkog poduhvata te imati priliku da preispitaš, testiraš i razvijaš svoju ideju za pokretanje biznisa.

Osim kontakta sa mladima iz drugih gradova BiH koji imaju slične interese imat ćeš priliku raditi u moderno opremljenom, inspirativnom okruženju biznis centra Networks u Sarajevu gdje će biti odžavane sve radionice na ovom treningu.

Prijavnicu za pilot trening Poduzetništvo mladih možeš popuniti ovdje.

 

Poziv za prijave na seminar otvoren je do petka 15.04.2016. do 10.00h.

Troškove prijevoza, smještaja i ishrane učesnika/ca snosi Fondacija SHL. Učesnici/e će biti smješteni/e u Trening centru SHL House u Sarajevu.

Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu na mail seminari@shl.ba ili u inbox na fan page-u Fondacije. Svi/e prijavljeni/e će biti obavješteni/e o statusu njihove prijave putem e-maila najkasnije u subotu 16.04.2016.

 Objavio: Admininistrator Admin

Munja/Networks: Novi ciklus obuke i prakse za mlade

Munja/Networks: Novi ciklus obuke i prakse za mlade  

Rok prijave 13.04.2016

Nakon upravo završene treće generacije Munja Obuke i Prakse, Munja Inkubator u partnerstvu sa Networks centrom otvara i poziv za novi ciklus.

Polaznici će steći određena znanja i vještine u oblasti rada sa mladima, o razvoju poduzetništva i pokretanja start up-ova, organizaciji eventova, projektnog i office managementa, strateškog informiranja i komuniciranja sa mladima i drugim akterima, kao i vještine prezentiranja, timskog rada, rada sa medijima i dr.Pored same obuke i praktičnog rada, polaznici Programa imaju i mentorsku podršku i dodatna usmjerenja i informacije o drugim programima mobilnosti mladih, stažiranja ili povremenih poslova. MOP se organizira u modernom i kreativnom novootvorenom NETWORKS centru u Sarajevu (Skenderpašina 1, www.networks.ba).Od čega se sastoji program?

 • 30 sati obuke i 120 sati prakse/praktičnog rada u periodu od 3 mjeseca i to:
 • 2h sedmičnog predavanja (srijeda: 18:00-20:00);
 • 3 cjelodnevne radionice jedan dan svaki mjesec;
 • 10h sedmično (u prosjeku) praktičnog rada u Munja Inkubatoru/Networksu ili na događajima, skupovima, studijskim posjetama, on line i sl. prema fleksibilnom i individualnom rasporedu svakog polaznika.

Način apliciranja?

Biografiju (CV) potrebno je poslati najkasnije do srijede 13.04. na e-mail:munja@munja.ba.

Ispuniti on line upitnik na linku: http://goo.gl/forms/hlLrOa7r5x

Više informacija o Programu, modulima i uslovima u dokumentu: Munja – MOP4 – Info – 4.2016
Objavio: Admininistrator Admin

Produkcija “Prvi kadar” – Objavljen konkurs za amaterski film

Produkcija “Prvi kadar” iz Istočnog Sarajeva objavila je konkurs za amaterski film u susret 10. istoimenom međunarodnom filmskom festivalu!

Selektor Festivala “Prvi kadar” Aleksandra Mitrić-Štifanić kaže da pravo učešća na ovom konkursu imaju svi zainteresovani domaći mladi autori do 18 godina starosti. Radovi treba da su potpuno amaterski, a mogu biti napravljeni mobilnim telefonom, tabletom, fotoaparatom ili amaterskom video-kamerom u trajanju do 15 minuta.

Konkurs je otvoren do 30. septembra, prijava je besplatna, a filmovi mogu biti dokumentarni, kratki igrani i eksperimentalni.

Popunjenu aplikaciju, film i promo materijal (fotografije, biografija i fotografija autora) zainteresovani mogu da pošalju na e-mail: prvikadar@yahoo.com, uz slanje linka sa filmom postavljenim na YouTube.

 
Objavio: Admininistrator Admin

Prijave za Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2016

Počelo je prijavljivanje za jubilarno, 10. po redu, Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj za 2016. godinu čije će finale biti održano u decembru 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

Misija Takmičenja jeste promovisanje preduzetničke klime u Republici  Srpskoj  i pomoć potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim preduzetnicima/istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno valorizovane inovacije.

Sve informacije (uslovi, prijavljivanje, pravila, kalendar dešavanja i ostalo) te komunikacija sa organizatorima se vrši putem portala www.inovacija.org

Krajnji rok za prijavu je 4. maj 2016. godine do 20 časova (po srednjeevropskom vremenu).Pročitaj više...
Objavio: Marko Piljak

Konkurs za prijave kratkih filmova na temu muzike

Banjalučki festivali "Jelen demofest" i "Kratkofil plus" raspisali su konkurs za prijavu kratkih filmova na temu muzike. Poziv za zainteresovane učesnike konkursa otvoren je do 30. aprila 2016. godine, a zemlja porijekla filmova mora pripadati regionu, odnosno prostoru na kojem djeluje "Jelen demofest". Filmovi mogu biti igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni  i da su dostupni u digitalnom HD video zapisu (izuzev formata apple prores). Takođe, ne smiju trajati duže od pet minuta i moraju biti snimljeni poslije 01. juna 2015. godine. Filmovi se mogu prijaviti slanjem aplikacije i pratećih materijala na adresu demofest@kratkofil.org .Pročitaj više...
Objavio: Dragan Dragojević

Schneider Electric: Studentsko takmičenje “Go Green in the city”

Kompanija “Schneider Electric” raspisala je šesti put studentski konkurs za pametna energetska rješenja “Go Green in the city”.

U okviru takmičenja, timovi od po dva studenta će predstaviti svoja inovativna rješenja iz oblasti održive energije. Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih ili master studija, a 12 najboljih timova će u septembru 2016. godine u Parizu prezentovati svoje ideje stručnom žiriju.

Najbolji će dobiti plaćeni put u Pariz i oko svijeta, kao i mogućnost zaposlenja u kompaniji “Schneider Electric”.

Rok za prijavu 15.april 2016.godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.Pročitaj više...
Objavio: Marko Piljak

Pannonica: Prijem sezonskih radnika za ljetnu sezonu 2016.

Pannonica: Prijem sezonskih radnika za ljetnu sezonu 2016.

U sklopu priprema za predstojeću sezonu, shodno unutrašnjoj organzaciji rada u ljetnom periodu, JKP ”Pannonica” doo-Tuzla će izvršiti prijem sezonskih radnika za ljetnu sezonu u 2016. godini na poslovima:

 • ugostiteljstva,
 • trgovine, i
 • sanitarnog održavanja kompleksa.

Adresa: Šetalište Slana Banja b.b. (upravna zgrada na Panonskom jezeru), svaki radni dan od 11:00-13:00 sati, radi popunjavanja prijavne aplikacije i obavljanja intervjua, kancelarija br.3.Pozivamo sve zainteresovane kandidate koji imaju radno iskustvo konobara, šankera, kuhara, pomoćnih kuharskih radnika, trgovaca/prodavača i čistačica da se jave u Upravu JKP ”Panonica” doo-Tuzla na Panonskim jezerima.

Izbor kandidata će se vršiti na osnovu intervjua i probnog rada, a prednost imaju kandidati sa iskustvom u obavljanju traženih poslova uz predočenje preporuka. Intervju će se obavljati odmah pri prijavi/predaji aplikacije!

Poziv je otvoren od ponedjeljka 04.04. do petka 15.04.2016. godine do 12:45 sati.

Kandidati koji budu izabrani bit će blagovremeno obaviješteni o početku probnog rada.
Objavio: Admininistrator Admin

Dani otvorenih vrata

Zainteresirani ste za posao u inostranstvu?

Interesira Vas procedura zapošljavanja u Njemačkoj?

Ili biste otišli u toplije krajeve?

Posjetite nas na Danu otvorenih vrata 14. aprila i doznajte koja su to deficitarna zanimanja u Njemačkoj i UAE, kakva je procedura zapošljavanja te koliko vremenski i financijski iziskuje ovaj poduhvat.

Datum: 14.4.2016.

Vrijeme: 17.00-18.30

Gdje: Networks, Skenderpašina 1 – Sarajevo
Objavio: Admininistrator Admin

Coca-Cola BiH otvara konkurs za učešće u programu studentskih ljetnih praksi

Coca-Cola BiH otvara konkurs za učešće u programu studentskih ljetnih praksi 

 

Kompanija Coca-Cola HBC B-H Sarajevo predstavila je danas  program studentskih ljetnih praksi „Coke Summership 2016“, otvorenih za studente treće i četvrte godine, apsolvente, diplomce koji su studije završili u prethodne dvije godine, kao i polaznike master studija akreditovanih univerziteta u Bosni i Hercegovini, saopštila je kompanija.

 

Upravljanje projektima, vještine prezenovanja, liderske sposobnosti, poslovna komunikacija i efikasno upravljanje vremenom, te prodaja i marketing samo su neke od oblasti u kojima će se polaznici programa „Coke Summership“ imati priliku usavršavati, navodi se.

 

Prakse će trajati tokom julu i avgusta, nakon čega će svi polaznici dobiti potvrdu o završenoj praksi, te ući u bazu potencijalnih zaposlenika Coca-Cole HBC B-H. Tokom šestosedmičnog programa studenti će stjecati iskustvo radeći tri dana sedmično na konkretnim projektima s mentorima i provodeći dva dana na interaktivnim predavanjima i radionicama.

 

Konkurs će biti otvoren od 5. aprila do 15. maja, a prijave, uz obavezni online test, primat će se putem internet stranice www.cokesummership.ba.

 

Na istoj stranici mogu se naći i sve dodatne informacije.

 

Više informacija na : http://cokesummership.ba/Pročitaj više...
Objavio: Đorđe Tomić

Stipendija u Deutsche Welle u Nemačkoj za studente žurnalistike

Dana za prijavu: 20. 01. 2017

 • Trajanje: 1  semestar
 • Zemlja: Njemačka
 • Jezik: Engleski

Prijava na: jouausb@dw.de

Nivo studija: Osnovne studije

Vrsta/tip: za studiranje, za istraživanje

Website: www.dw.com/en/journalism-internships/a-3399107

Oblast studija: Mediji i komunikacije

Kranji rok za prijavu:

 • za Bon: cijele godine;
 • za Berlin: oktobar za period od januara do juna; april za period od jula do decembra;

Otvoreno za: studente u minimalno trećem semestru studija sa nekim iskustvom u radu na radiju, televiziji ili u multimedijalnom radu;

Naknada: od 310 evra mesečno ili više, u zavisnosti od kvalifikacije kandidata

Stipendije su moguće u svim poljima u kojima DW žurnalisti obavljaju posao: televizija, radio, internet, komunikacije i DW akademija. DW Multimedia Regions odsek u Bonu nudi radio i online stipendije na 30 jezika. DW Multimedia Global odsek u Berlinu nudi TV stipendije za programe koji se emituju na arapskom, engleskom, nemačkom i španskom.Stipendija traje od jedan do šest meseci i počinju od prvog radnog dana na početku meseca. Deutsche Welle pokušava da uključi stipendiste što više može u dnevne rutine odseka. Rad sa žurnalističkim ili editorskim zadatcima zavisi od iskustva koje stipendisti već poseduju.

Kvalifikativnost- Kako bi se kvalifikovali, kadnidati moraju:

 • da završe barem 3 akademska semestra;
 • da imaju bilo kakvog žurnalističkog iskustva na TV-u, radiju ili internetu.

Kandidati kojima je maternji jezik arapski, engleski ili španski, mogu se prijaviti za poziciju na tom jeziku.
Objavio: Admininistrator Admin

Program stipendiranja Matsumae International Foundation iz Tokija

Matsumae International Foundation iz Tokija uputila je poziv za podnošenje aplikacija za program stipendiranja za 2017.godinu za postdoktorska istraživanja u trajanju od tri do šest mjeseci.

Istraživački program stipendiranja je predviđen prvenstveno za oblast prirodnih nauka, medicine i inžinjeringa, a kandidati moraju imati doktorat i biti mlađi od 49 godina.

Mjesečni iznos stipendije je 220.000 japanskih jena (oko 3.400 KM), obezbijeđena je povratna avionska karta i zdravstveno osiguranje. Stipendistima će biti dodijeljena i početna suma od 120.000 japanskih jena (oko 1.800 KM) za pronalazak smještaja i pokrivanje troškovas lokalnog prevoza.

Rok za dostavu aplikacija direktno Fondaciji Matsumae International je 31.avgust 2016.godinePročitaj više...
Objavio: Marko Piljak

Stipendije Masdar insituta iz Abu Dabija za master i doktorske studije

Masdar institut za nauku i tehnologiju iz Abu Dabija (Ujedinjeni Arapski Emirati) ponudio je kandidatima  iz Bosne i Hercegovine stipendije za master i doktorske studije iz različitih oblasti inženjerstava. Rok za prijavu je 31. maj 2016. godine. Više detalja o programu studija, uslovima, rokovima i načinu prijave za stipendiju može se naći na veb–stranici : www.masdar.ac.ae .Pročitaj više...
Objavio: Dragan Dragojević

Hector Fellow Academy PhD Positions in Germany

The Hector Fellow Academy (HFA) offers fully-funded PhD positions in Natural Sciences, Engineering, and Medicine/ Psychology. The Hector Fellow Academy is a young academy of sciences which offers a platform for networking, interdisciplinary exchange and mutual inspiration to the laureates of the Hector Science Award. In addition the Academy supports promising young researchers

Open to: master’s degree holders from all over the world. The salary is determined by the institute’s guidelines and is comparable to the general pay scale of German universities. In addition, Hector Fellow PhD students receive grants for material expenses for their research project (EUR 15,000) and are given the opportunity to gain interdisciplinary expertise by participating in selected management modules.

Deadline for applying is 30 April 2016.

For more information please visit the official website.Pročitaj više...
Objavio: Marko Piljak

Otvoren poziv za stipendije u okviru programa „Go Styria”

Pokrajina Štajerska, u saradnji sa Univerzitetom u Gracu nudi u okviru programa “Go Styria” studentima master i doktorskih studija, te postdoktorantima sa univerziteta iz Jugoistočne Evrope, uključujući i studente iz BiH, stipendije za istraživački boravak u Gracu u zimskom semestru 2016/2017. akademske godine, u maksimalnom trajanju od četiri mjeseca. Rok za prijave je 29. april 2016. godine.  Detaljnije informacije o programu, načinu prijavljivanja, te visinama stipendija se mogu pronaći na linku: http://international.uni-graz.at/en/stud/incoming/s-in-mprog/go-styria/.Pročitaj više...
Objavio: Dragan Dragojević

KONKURS BBI BANKE ZA 100 STIPENDIJA ZA DJECU BEZ RODITELJA

KONKURS BBI BANKE ZA 100 STIPENDIJA ZA DJECU BEZ RODITELJA

Na osnovu člana 2. i 3. Pravilnika o stipendiranju učenika/studenata, Komisija BBI za izbor i dodjelu stipendija u saradnji sa Asocijacijom „Fatma“, raspisuje konkurs za dodjelu 100 stipendija za 2015/2016. godinu za djecu bez jednog ili oba roditelja iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za region sjeverne Bosne i Hercegovine.

Pravo na konkurs imaju:

Djeca bez jednog ili oba roditelja, učenici osnovnih i srednjih škola i redovni studenti fakulteta, državljani BiH, sa teritorije regiona sjeverne BiH (ukupno 100 stipendija za navedeni region iz ukupnog Fonda od 500 stipendija za teritoriju cijele BiH), kako slijedi:

RegiJA “1” – region sjeverne bih dodjeljuje se 100 stipendija – obuhvaća teritoriju Tuzlanskog i Posavskog kantona i općine: Derventa, Bosanski Brod, Doboj i Doboj Istok, Modriča, Šamac, Petrovo, Lopare, Bijeljina, Ugljevik, Zvornik, Šekovići, Vlasenica, Bratunac, Milići i Srebrenica te Distrikt Brčko;

Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 12 rata iznosi KM protuvrijednost iznosa od USD 100,00.

Davalac stipendija, odnosno Komisija za dodjelu stipendija, zadržava pravo izvršiti preraspodjelu broja stipendija po regionima u skladu sa brojem pristiglih aplikacija koje ispunjavaju uslove konkursa.

Kandidati zainteresirani za učešće na konkursu trebaju u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnim novinama dostaviti konkursnoj Komisiji sa naznakom “Konkurs za stipendije iz Fonda Sheikh Saleh Kamel – Region 1 – sjeverna BiH” lično/osobno predajom u prostorijama filijala/poslovnica BBI u Tuzli, Brčkom, Gradačcu, Gračanici, Srebreniku, Kalesiji, Bratuncu ili Živinicama slijedeće dokumente:

Zahtjev za stipendiju s obaveznim ličnim podacima aplikanta (ime i prezime, ime jednog roditelja, adresa, grad i kontakt telefon);

Kopija rodnog lista;

CIPS-ova prijava o mjestu boravka (ne starija od 3 mjeseca);

Odgovarajući dokument kojim se potvrđuje status redovnog učenika, odnosno studenta;

Odgovarajući dokument kojim dokazuje postignuti uspjeh u školi/fakultetu (prosjek ocjena zadnje završene školske/akademske godine 2014/2015);

Odgovarajući dokument kojim se potvrđuje da se radi o djetetu bez oba ili jednog roditelja (smrtni list), djetetu šehida, odnosno poginulog borca;

Odgovarajući dokumenat da u zajedničkom domaćinstvu postoji civilna žrtva rata, logoraš ili RVI preko 50%;

Kućnu listu;

Odgovarajući dokument kojim dokazuje primanja/neprimanja članova (potvrda o visini primanja i radnom statusu), ili ukoliko su roditelji nezaposleni potvrda sa biroa za zapošljavanje ili potvrda školske ustanove za članove domaćinstva koji se nalaze na školovanju (obavezno za svakog člana domaćinstva);

Dokaz o angažiranosti aplikanta ili njegovog roditelja na društveno posebno odgovornim angažmanima (članstvo u asocijacijama, posebni projekti iz oblasti odgoja djece i mladih i sl.);

Izjavu da aplikant nije korisnik – primalac niti jedne druge stipendije.

Aplikacije koje ne ispunjavaju eliminatorni kriterij (da se ne radi o đacima/studentima bez jednog ili oba roditelja), neće biti zaprimane, odnosno neće biti uzete u razmatranje.

Primaoci stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel će biti obavezani da odmah po zaposlenju i/ili sticanju samostalnih prihoda, otpočnu sa vraćanjem iznosa primljene stipendije i to i iznosima ne manjim od 3% od njihove mjesečne plaće/prihoda ili u većem iznosu po njihovoj odluci pa sve dok ne vrati iznos ukupno primljenih sredstava.

Prednost pod istim uvjetima sa ostalim kandidatima imaju studenti iz porodica šehida, odnosno poginulih boraca, odnosno studenti u čijim porodicama postoje pripadnici RVI preko 50%, civilnih žrtava rata stepena invaliditeta iznad 70%, logoraša i demobiliziranih boraca.

Primaoci stipendija će biti u obavezi odazvati se na poziv Davaoca stipendija ili Aocijacije „Fatma“ za prisustvovanje edukacijskim i sličnim predavanjima koji se organiziraju u regiji kojoj gravitira prebivalište dobitnika stipendije.

Komisija će razmatrati sve potpune prijave zaprimljene do ponedjeljka, 14.04.2016. godine do 12,00 sati.

BBI zadržava dokumentaciju za učenike/studente dobitnike stipendija. BBI neće vraćati dokumentaciju ostalim aplikantima, niti će snositi bilo kakvu odgovornost za istu, uključujući pravo BBI da istu uništi.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na info telefon: 0800 200 20 ili putem e-mail-a: info@bbi.ba

Više informacija na : http://www.bbi.ba/bs/static/konkurs-500-stipendija-za-djecu-bez-roditelja-sjeverna-bihPročitaj više...
Objavio: Đorđe Tomić

OTVOREN JAVNI POZIV ZA ULAZAK U M-ZONU DRUŠTVENOG PODUZETNIŠTVA

MOZAIK U POTRAZI ZA POŠTENIM I PODUZETNIM MLADIM LJUDIMA

Ovogodišnjim javnim pozivom u M-zonu društvenog poduzetništva, od 14.03. do 14.04.2016. godine, pozivamo mlade od 17 do 35 godina iz cijele Bosne i Hercegovine da osmisle društvenu inovaciju koja nudi nova i bolja rješenja za stare probleme, čini to za opće dobro i uključuje i osnažuje sve one kojih se taj problem tiče.

100 najboljih društveno inovatovnih projekata finansiramo u iznosu od po 3.000 KM. Mladi ljudi koji pošteno provedu projekat i imaju potencijal za društveno poduzetništvo dobit će i tehničku, mentorsku te finansijsku podršku da razviju vlastiti društveni biznis. Tako će mladi ljudi koji su naša sadašnja budućnost, učiniti našu zemlju boljim mjestom i postati uzor drugim mladim ljudima.

Prijave u M-zonu su otvorene do 14.04.2016.godine na http://www.m-zone.study/login/index.php
Objavio: Admininistrator Admin