YEP INFO PAKET #114 - Iskoristi mogućnosti!


Za Klubove za traženje posla

11.04.2016


U ovom broju možete naći mogućnosti za:

RAZVOJ VJEŠTINA: 5, KONKURSI: 6, PRAKSA: 1, STIPENDIRANJE: 6, GRANTOVI: 1,


Konkurs za prijave kratkih filmova na temu muzike

Banjalučki festivali "Jelen demofest" i "Kratkofil plus" raspisali su konkurs za prijavu kratkih filmova na temu muzike. Poziv za zainteresovane učesnike konkursa otvoren je do 30. aprila 2016. godine, a zemlja porijekla filmova mora pripadati regionu, odnosno prostoru na kojem djeluje "Jelen demofest". Filmovi mogu biti igrani, dokumentarni, animirani i eksperimentalni  i da su dostupni u digitalnom HD video zapisu (izuzev formata apple prores). Takođe, ne smiju trajati duže od pet minuta i moraju biti snimljeni poslije 01. juna 2015. godine. Filmovi se mogu prijaviti slanjem aplikacije i pratećih materijala na adresu demofest@kratkofil.org .Pročitaj više...
Objavio: Dragan Dragojević

Schneider Electric: Studentsko takmičenje “Go Green in the city”

Kompanija “Schneider Electric” raspisala je šesti put studentski konkurs za pametna energetska rješenja “Go Green in the city”.

U okviru takmičenja, timovi od po dva studenta će predstaviti svoja inovativna rješenja iz oblasti održive energije. Na konkurs se mogu prijaviti studenti osnovnih ili master studija, a 12 najboljih timova će u septembru 2016. godine u Parizu prezentovati svoje ideje stručnom žiriju.

Najbolji će dobiti plaćeni put u Pariz i oko svijeta, kao i mogućnost zaposlenja u kompaniji “Schneider Electric”.

Rok za prijavu 15.april 2016.godine.

Više informacija možete pronaći ovdje.Pročitaj više...
Objavio: Marko Piljak

Produkcija “Prvi kadar” – Objavljen konkurs za amaterski film

Produkcija “Prvi kadar” iz Istočnog Sarajeva objavila je konkurs za amaterski film u susret 10. istoimenom međunarodnom filmskom festivalu!

Selektor Festivala “Prvi kadar” Aleksandra Mitrić-Štifanić kaže da pravo učešća na ovom konkursu imaju svi zainteresovani domaći mladi autori do 18 godina starosti. Radovi treba da su potpuno amaterski, a mogu biti napravljeni mobilnim telefonom, tabletom, fotoaparatom ili amaterskom video-kamerom u trajanju do 15 minuta.

Konkurs je otvoren do 30. septembra, prijava je besplatna, a filmovi mogu biti dokumentarni, kratki igrani i eksperimentalni.

Popunjenu aplikaciju, film i promo materijal (fotografije, biografija i fotografija autora) zainteresovani mogu da pošalju na e-mail: prvikadar@yahoo.com, uz slanje linka sa filmom postavljenim na YouTube.

 
Objavio: Admininistrator Admin

Prijave za Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2016

Počelo je prijavljivanje za jubilarno, 10. po redu, Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Republici Srpskoj za 2016. godinu čije će finale biti održano u decembru 2016. godine u Istočnom Sarajevu.

Misija Takmičenja jeste promovisanje preduzetničke klime u Republici  Srpskoj  i pomoć potencijalnim i postojećim visoko-tehnološkim preduzetnicima/istraživačima, koji su spremni i sposobni da sopstvene ideje i invencije pretoče u tržišno valorizovane inovacije.

Sve informacije (uslovi, prijavljivanje, pravila, kalendar dešavanja i ostalo) te komunikacija sa organizatorima se vrši putem portala www.inovacija.org

Krajnji rok za prijavu je 4. maj 2016. godine do 20 časova (po srednjeevropskom vremenu).Pročitaj više...
Objavio: Marko Piljak

Dani otvorenih vrata

Zainteresirani ste za posao u inostranstvu?

Interesira Vas procedura zapošljavanja u Njemačkoj?

Ili biste otišli u toplije krajeve?

Posjetite nas na Danu otvorenih vrata 14. aprila i doznajte koja su to deficitarna zanimanja u Njemačkoj i UAE, kakva je procedura zapošljavanja te koliko vremenski i financijski iziskuje ovaj poduhvat.

Datum: 14.4.2016.

Vrijeme: 17.00-18.30

Gdje: Networks, Skenderpašina 1 – Sarajevo
Objavio: Admininistrator Admin

Pannonica: Prijem sezonskih radnika za ljetnu sezonu 2016.

Pannonica: Prijem sezonskih radnika za ljetnu sezonu 2016.

U sklopu priprema za predstojeću sezonu, shodno unutrašnjoj organzaciji rada u ljetnom periodu, JKP ”Pannonica” doo-Tuzla će izvršiti prijem sezonskih radnika za ljetnu sezonu u 2016. godini na poslovima:

  • ugostiteljstva,
  • trgovine, i
  • sanitarnog održavanja kompleksa.

Adresa: Šetalište Slana Banja b.b. (upravna zgrada na Panonskom jezeru), svaki radni dan od 11:00-13:00 sati, radi popunjavanja prijavne aplikacije i obavljanja intervjua, kancelarija br.3.Pozivamo sve zainteresovane kandidate koji imaju radno iskustvo konobara, šankera, kuhara, pomoćnih kuharskih radnika, trgovaca/prodavača i čistačica da se jave u Upravu JKP ”Panonica” doo-Tuzla na Panonskim jezerima.

Izbor kandidata će se vršiti na osnovu intervjua i probnog rada, a prednost imaju kandidati sa iskustvom u obavljanju traženih poslova uz predočenje preporuka. Intervju će se obavljati odmah pri prijavi/predaji aplikacije!

Poziv je otvoren od ponedjeljka 04.04. do petka 15.04.2016. godine do 12:45 sati.

Kandidati koji budu izabrani bit će blagovremeno obaviješteni o početku probnog rada.
Objavio: Admininistrator Admin