YEP INFO PAKET #114 - Iskoristi mogućnosti!


Za Klubove za traženje posla

11.04.2016


U ovom broju možete naći mogućnosti za:

RAZVOJ VJEŠTINA: 5, KONKURSI: 6, PRAKSA: 1, STIPENDIRANJE: 6, GRANTOVI: 1,


Ljetna škola Jožef Antal u Budimpešti

U glavnom gradu Mađarske, Budimpeši, u periodu od 04. do 15. jula 2016. godine biće održana Ljetna škola Jožef Antal  (Antall József Summer School), u organizaciji istoimenog  centra. Prijaviti se mogu studenti master i doktorskih studija, kao i mladi istraživači  starosti od 21 do 35 godina. Istorija, ekonomija, energetika, inovacije, kultura i turizam, saradnja u domenu  spoljne i bezbjednosne politike u regionu Centralne Evrope, samo su neke od tema koje će biti predmet predavanja, radionica, debata i okruglog stola tokom ovog dvonedjeljnog edukativnog programa. Krajnji rok za prijave je 06. maj 2016. godine. Više informacija o načinu  apliciranja i stipendijama se može pronaći na sajtu: www.ajsummerschool.com .



Pročitaj više...
Objavio: Dragan Dragojević

Edukativni program - Centar za mlade INPUT

Centar za mlade INPUT u mjesecu aprilu,maju i junu organizuje  "Edukativni program" Mjesec april nije šala mjesec znanja, edukacija, veselja i druženja u Centru za mlade INPUT" . Pozivamo sve zainterovane da se prijave na proljetne edukacije, druženja i još mnogo toga.

Iz bogatog programa u aprilu izdvajamo:

– Škola stranih jezika ( Engleski jezik, Njemački jezik, Turski jezik, Francuski jezik )

– Škola IT ( Osnove programiranja za djecu i odrasle, Grafički dizajn, Web dizajn…)

– Kurs kaligrafije

– Kurs fotografije

– Dramska radionica

– Instruktivna nastava za sve

i još mnogo toga interesantnog u Centru za mlade INPUT

Prijave traju do 17. aprila, a da biste se prijavili potrebno je popuniti aplikacioni obrazac koji se nalazi na ovom linku:http://goo.gl/forms/gVyvMc5VrI

Centar za mlade INPUT se nalazi na adresi Mokušnice 10, Zenica u blizini zgrade "Izgradnje". Datumi i termini održavanja će biti naknadno dogovoreni u dogovoru sa prijavljenim kandidatima

Ukoliko imate dodatnih pitanja, javite nam se na kontakt tel; 061/441-279;  e-mail adresu: info@inputcentar.com; facebook stranicu https://www.facebook.com/udruzenje.input/ ili web stranici: www.inputcentar.com

 



Objavio: Admininistrator Admin

Munja/Networks: Novi ciklus obuke i prakse za mlade

Munja/Networks: Novi ciklus obuke i prakse za mlade  

Rok prijave 13.04.2016

Nakon upravo završene treće generacije Munja Obuke i Prakse, Munja Inkubator u partnerstvu sa Networks centrom otvara i poziv za novi ciklus.

Polaznici će steći određena znanja i vještine u oblasti rada sa mladima, o razvoju poduzetništva i pokretanja start up-ova, organizaciji eventova, projektnog i office managementa, strateškog informiranja i komuniciranja sa mladima i drugim akterima, kao i vještine prezentiranja, timskog rada, rada sa medijima i dr.Pored same obuke i praktičnog rada, polaznici Programa imaju i mentorsku podršku i dodatna usmjerenja i informacije o drugim programima mobilnosti mladih, stažiranja ili povremenih poslova. MOP se organizira u modernom i kreativnom novootvorenom NETWORKS centru u Sarajevu (Skenderpašina 1, www.networks.ba).Od čega se sastoji program?

  • 30 sati obuke i 120 sati prakse/praktičnog rada u periodu od 3 mjeseca i to:
  • 2h sedmičnog predavanja (srijeda: 18:00-20:00);
  • 3 cjelodnevne radionice jedan dan svaki mjesec;
  • 10h sedmično (u prosjeku) praktičnog rada u Munja Inkubatoru/Networksu ili na događajima, skupovima, studijskim posjetama, on line i sl. prema fleksibilnom i individualnom rasporedu svakog polaznika.

Način apliciranja?

Biografiju (CV) potrebno je poslati najkasnije do srijede 13.04. na e-mail:munja@munja.ba.

Ispuniti on line upitnik na linku: http://goo.gl/forms/hlLrOa7r5x

Više informacija o Programu, modulima i uslovima u dokumentu: Munja – MOP4 – Info – 4.2016




Objavio: Admininistrator Admin

Poziv za prijave na trening Poduzetništvo mladih

SHL & Networks: Poziv za prijave na trening Poduzetništvo mladih 

# Često razmišljaš drugačije od ostalih o pojavama koje te okružuju?

# Zanima te poduzetništvo i imaš ideju za pokretanje vlastitog biznisa?

# Htio/la bi vidjeti kako realizacija biznis ideje izgleda u stvarnosti?

# Voliš učiti i sarađivati sa različitim ljudima u poticajnom okruženju?

Sve ovo se odnosi na tebe? Odlično, SHL i Networks traže baš takvog/takvu!

Prijavi se za pilot trening Poduzetništvo mladih kojeg Fondacija Schüler Helfen Leben organizuje u partnerstvu sa biznis centrom Networks u periodu od 22.04.2016. do 24.04.2016. u Sarajevu.

Trening je namijenjen mladima iz manjih gradova u Bosni i Hercegovini uzrasta od 16 do 21 godinu koji imaju ideju i visoku motivaciju za pokretanje vlastitog biznisa. Cilj treninga je demistifikovanje procesa pretvaranja poduzetničke ideje u realnost. Trening je rezultat zaključaka SHL Eventa „100 mladih – 100 ideja“ iz decembra 2015. godine na kojem su mladi iskazali interes za edukaciju u ovoj oblasti.

Kroz interaktivne radionice, diskusije, studije slučaja te razgovor sa mladim poduzetnicima koji već imaju iskustva u ovom polju upoznat ćeš se sa koracima koji su uobičajeni u pokretanju poduzetničkog poduhvata te imati priliku da preispitaš, testiraš i razvijaš svoju ideju za pokretanje biznisa.

Osim kontakta sa mladima iz drugih gradova BiH koji imaju slične interese imat ćeš priliku raditi u moderno opremljenom, inspirativnom okruženju biznis centra Networks u Sarajevu gdje će biti odžavane sve radionice na ovom treningu.

Prijavnicu za pilot trening Poduzetništvo mladih možeš popuniti ovdje.

 

Poziv za prijave na seminar otvoren je do petka 15.04.2016. do 10.00h.

Troškove prijevoza, smještaja i ishrane učesnika/ca snosi Fondacija SHL. Učesnici/e će biti smješteni/e u Trening centru SHL House u Sarajevu.

Za sve dodatne informacije možeš se obratiti SHL Sarajevo timu na mail seminari@shl.ba ili u inbox na fan page-u Fondacije. Svi/e prijavljeni/e će biti obavješteni/e o statusu njihove prijave putem e-maila najkasnije u subotu 16.04.2016.

 



Objavio: Admininistrator Admin

Otvorene prijave za Jean Monnet ljetnu školu u Osijeku

Ljetna škola Jean Monnet biće održana na Pravnom fakultetu u Osijeku od 24. do 27. avgusta 2016. godine. Cilj programa je da prenese znanje i informacije o različitim aspektima procesnog prava ( građanskog, kriminalnog i administrativnog). Škola je namijenjena visoko motivisanim studentima master i doktorskih studija i mladim profesionalcima koji razumiju punu složenost procesnog prava (Pravosudni sistem EU, Parnični postupak u EU, Krivični postupak u EU i Upravni postupak u EU). Učešće na ljetnoj školi je besplatno za sve učesnike. Putni troškovi padaju na teret učesnika. Studenti koji budu prisustvovali svim predavanjima dobiće sertifikat o učešću, dok će onima koji se odluče da polažu završni ispit biti dodijeljen sertifikat sa 3 ECTS boda. Rok za prijavu je 15. maj 2016. godine. Imena polaznika biće objavljena do 15. juna.



Pročitaj više...
Objavio: Dragan Dragojević